02 mars 2010
OST OCH SVAMPSOPPA
Ost och svampsoppa
Receptet är för 4 personer.
Du behöver
2 msk smör
2 stora gula lökar
2 klyftor vitlök
150 gram champinjoner eller annan färsk svamp
1 liter grönsaksbuljong (2 tärningar)
5 dl mjölk
8 grönpepparkorn
1 tsk körvel
1/2 dl grädde
4 dl (200g) lagrad ost
2 msk maizena majsstärkelse
2 dl vatten
Gör så här
Grovhacka löken och vitlöken.
Rensa och skär svampen i små bitar.
Hetta upp smöret i botten på en kastrull stor nog att rymma soppan.
Färs lök och svamp så den får lite färg och börjar mjukna.
Tillsätt buljongen, peppar, körvel, grädden och mjölken. Låt soppan koka upp och småputtra i cirka 10 minuter.
Ta grytan från värmen och mixa soppan helt slät och lite luftig.
Riv osten. Blanda majsstärkelsen med vattnet.
Sätt soppan på spisplattan och rör eller vispa ner den rivna osten medan du värmer soppan. När osten löst sig helt och soppan är slät vispas majsstärkelsen ner. Det går fint att använda en stavmixer till både mixandet och vispandet.
Värm tills soppan tjocknat något. Blir den för tjock så späd med mjölk eller buljong.
Smaka av soppan och salta vid behov.
Varmhåll fram till servering.
Här hittar du receptet: www.sopprecept.se/
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
sv ; ja, precis. detta årets bidrag är faktiskt jätte dåliga :/
SvaraRadera