03 juni 2009

Falsk krupp

Jaha då vart det sjukhusvistelse i natt då... har sovit tills nu.. klockan är 10:38 :)
Kom hem från sjukhuset runt klockan 2 i natt.
Andreas hostade så att nästan slutade andas.
Det var bara att klä på och åka till sjukhuset på en gång.
Väl där så lyssnade sköterskan som tog emot oss lite på hur Andreas hostade och sa att hon misstänkte att det var krupphosta.
Och sen hände nått som nog aldrig har hänt... de satta in oss i ett rum och satte Andreas som nummer 1 patient i kön. Helt otroligt... fast det var fult i väntrummet så kom det in en läkare till oss nästintill på en gång... förra gången jag var där (då med Jon som hade krupphosta) så fick vi vänta i 1,5 timme innan nån försökte hjälpa oss..
Men hur som helst så kom det in en underbar kvinnlig läkare som lyssnade lite på Andreas och hon kom också fram till att det var en krupp attack.
Efter ca 5-10 minuter kom det in en sköterska med medicin. och sedan andningsmasken..
6 gånger med ca 15 minuter emellan fick Andreas andas i masken för att skiten skulle släppa..
Det blev ingen skillnad på andningen efter de 4 första gångerna (4 är normalt och brukar oftast räcka) men Andreas fick som skrivet andast 6 gånger. Efter den 5:e gången blev det en märkbar skillnad och vi satte oss i lekrummet där Andreas hävde ut alla leksaker på golvet... och jag tittade på Lost och Medium på 4:an :)
Efter den 6:e gången fick vi vänta ca 30-40 minuter innan läkaren (man måste vänta ca 30-40 minuter efter att man andas in ångan så pass många gånger innan man vet om det har hjälpt..)
När läkaren kom så plockade Andreas självmant upp alla leksaker från golvet och lade allt på sin plats...
Läkaren berömde honom genom att ta honom i hand och tacka så mycket för städningen...Andreas blev väldig förlägen men det syndes att han blev glad.

När vi är på väg ut efter att Andreas fått ett klistermärke så kommer både läkaren och sköterskan och skakar hand med Andreas och bugar för honom och säger att han varit duktig att dricka medicinen, andas i masken och plocka upp leksakerna... heheh Andreas växte flera centimeter :))

Kom hem och somnade nästan på en gång...och har alltså sovit ända till halv elva ojojoj..
Nicklas e på jobbet.. kommer väl hem vid 16-17 tiden kanske...


2 kommentarer:

  1. Då var det kanske Lisa Månsson Rydén ni hade? Hon hade tydligen varit uppe hela natten, så vi fick ändra om vår läkartid i kväll ;) Hade fått tid 17, men hon orkade inte ta kvällspasset i kväll. Utan fick tidigare tid.

    SvaraRadera
  2. japp det var det

    SvaraRadera

hej hej kommentera mera :)