11 augusti 2009

Marmelad

Igår gjorde jag krusbärsmarmelad.
Super gott och super enkelt.



Här kommer receptet.

1 liter rensade och sköljda krusbär.
0,3 dl vatten. jag tog extra vatten
4,5 dl socker

koka bären med vattnet ca 5-10 minuter. Mosa dem med tex en gaffel.
Blanda ner sockret och rör lite då och då.
Låt småkoka i ca 45 minuter.
Gör ett marmelad test i kylen för att se om marmeladen är färdig. Om den inte är det låt den koka lite extra.
Tappa upp på burk och låt burkarna stå utan lock.

Marmeladtest

Häll lite av marmeladen på en tallrik och ställ i kylen.
När den är kall drar du fingret igenom marmeladen och om den inte rinner ihop igen så är den färdig att tappas upp på burk.



Håller sig ca 14 dagar i kylskåp om marmeladen är utan konserveringsmedel.

Super gott på scones :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

hej hej kommentera mera :)