30 maj 2009

Rallybrudar

Leran sprutar och bilarna flyger”Rallybrudar” utspelas i Värmland på 60-talet och handlar om Ulla och Birgitta som ger sig in i den manligaste av världar – rally.Eva Röse spelar veterinärassistenten Ulla som tagit jobbet bara för chansen att få köra snabbt på värmlandsvägarna. Marie Robertson spelar storbondens dotter Birgitta som drömmer om Paris men istället blir Ullas kartläsare. En annan stor roll i filmen – lokaltidningens redaktör Melin som spelar trummor i ett dansband på fritiden – görs av folkkäre Janne ”Loffe” Carlsson.


En helt underbar film.. skrattade flera gånger..
Och det var ju inte helt fel med alla dessa fiiina bilar :)
Brukar inte gilla svenska filmer men denna var helt klart sevärd.
Man lever sig in i handligen på något sätt.. man känner för Ulla som verkligen vill att hennes dröm skall gå i uppfyllelse.. man vill gå igenomtvrutan och smälla till de män som tycker att en kvinna inte skall köra rally.
Bra handling, bra skådespelare, fina bilar och bra film musik.. Det som drar ner det hela är väl egentligen att det är ett ganska abrupt slut.. skulle nog ha velat följa Ulla och Birgitta lite längre.
Men den får i allafall 4 nyckelpigor.

1 kommentar:

  1. haha ja så kan jag tänka mig att det blir - att man saknar att vara gravid och ha en bebis, så man får sig en sladdis =)

    kram!

    SvaraRadera

hej hej kommentera mera :)